Romania Carpats-Transilvania

Imatge

Romania, escrit România en romanès, és un estat del sud-est d’Europa Central. Fa frontera amb Ucraïna al nord i al nord-est, amb la República de Moldàvia a l’est, amb Bulgària al sud, amb Sèrbia al sud-oest i amb Hongria a l’oest. A llevant, és banyat pel mar Negre. Des de l’1 de gener de 2007 forma part de la Unió Europea, juntament amb Bulgària.

Culturalment, Romania és un illot de llatinitat dins d’un oceà eslau. El seu nom ja fa referència a Roma, o bé a la Romània, nom que es donava a la part oriental de l’imperi Romà i, en època tardana, al mateix Imperi en general. Amb un terme similar, Romània, es fa referència a l’àrea d’Europa on es parlen les llengües romàniques.

Imatge

Imatge

Vam fer al Maig de 2014 una petita incursió de 7-8 dies per la zona de Transilvania i Carpats amb Jaume Valls i Santi Rovira.

Vol directe desde Barcelona-Bucarest 2h 50′ amb Vueling amb bicicletes facturades uns 250 Euros.

La Moneda és el Lei o Leu on fàcilment podem fer el canvi de divisa a l’Aeroport de Bucarest. 1 Euros= 5 Lei

El País és més barat que Catalunya, el menjar, trasnport en general. Per dormir fora de temporada alta més o menys uns 8-9 euros en bones Pensions i menjar per 5-6

Euros fins a 9 amb cervesa inclosa.

P1150951

Transfer directe fins a Brasov amb Direct Bus per 70 leis persona unes 2 hores per bona carretera.

Imatge

Els Carpats s’estenen Est-Oest a l’alçada de Brasov i pujen cap al Nord per fer frontera amb Polònia. Són antics volcans que tenen alçades fins als 2554 metres com el Monte Moldoveanu i grans boscos caducifòlis. De fet Romania es tot verd. Hi ha molt per descobrir: grans recorreguts amb molts refugis lliures i guardats a l’estiu, escalades, rutes amb btt i sempre amb l’afegit que podem trobar alguns dels 6000 osos (Ursus) que viuen a Romania juntament amb els llops i molta fauna salvatge.

IMG_20140521_134515

Típiques esglésies de Fusta de Transilvania

Cada cop el turisme ha anat agafat força degut a les varies possibilitats d’activitats en un entorn natural que val la pena conèixer.

La gent de Rumania ens ha semblat molt tranquila almenys on ens hem mogut sent molt resolutiva i practica.

La llengua és d’origen llatí però si parlen ràpid no t’enteres de res, la gent jove saben parlar molt bé l’anglès i et vas entenent fàcilment.  També és fàcil trobar gent que sap el castellà o que han estat treballant-hi.

BRASOV

Brașov se situa al Sud-oest de la regió històrica de Transilvània, en el centre del país, a uns 166 kilòmetres de la capital nacional Bucarest, en el punt on la Depressió de Brașov es troba amb els Carpats.

Imatge

És una ciutat agradable amb una part industrial i una altre més endressada amb varies esglèsies, un fort i una zona peatonal molt turística amb un boulevard ple de botigues i bars. No dona per molt però és un bon emplaçament per començar a fer sortides als Carpats.

Nosaltres vam dormir en un apartament llogat per Booking molt barat a 10′ a peu del centre 23 euros/nit. Com més a les afores més barat i més tranquil.

RUTA CICLOTURISTICA PESL CARPATS

Imatge

Vam fer 4 etapes molt completes on depeniem molt de la meteorología. Podríem arribar a fer la ruta més tranquilament en 5-6 jornades.

La descripció de la ruta i Track detallat:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6987865

Fotos de la Ruta:

P1160096

P1160042

P1160059

IMG_20140521_101754

IMG_20140523_143921

Algun Moment de la Ruta:

Llocs d’interès que vam visitar:

BRAN

Principalment l’encant d’aquest poble és la visita del Castell molt turístic i el seu emplaçament. Podem trobar moltes acumulacions de grups i la visita pot ser poc agradable potser anar’hi aviat. Hi ha la possibilitat de visitar a part una sala de tortures amb aparells molt inversemblants i cruels.

Aquest Castell va ser assetjat per Vlad l’Empalador que posteriorment va ser caracteritzat a la famosa novel.la de Bram Stoker “Dracula”. I també utilitzat per la diferentes comtats  de Rumania.

P1150935

P1160119

El Famòs Vlad Tepes (l’empalador)

També hem va sorpendre el sistema de calefacció amb estufes de llenya molt estètiques i per totes les estançes.

Imatge

P1150933

P1150938

 

SIGUISOARA

El centre històric de Sighișoara ha preservat al llarg del pas del temps les seves estructures i característiques d’una ciutat medieval i fortificada. Degut a això la UNESCO va declarar a aquest conjunt urbà com a Patrimoni de la Humanitat.

Sighişoara és probablement la ciutat medieval de més interès turístic i arquitectònic de tota Transsilvània. El símbol de la ciutat és la Torre del rellotge, una estructura construïda l’any 1556 i que fa una alçada de 64 metres (on actualment hi ha un museu d’història). Nosaltres el vam visitar i és recomanable pujar a la Torre per contemplar totes les vistes. Com a Museu no té molt a veure.

Imatge

P1160116

Centre històric

IMG_20140526_074401

Estació trens

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s