L’Urgell

L’Urgell o el Baix Urgell (per oposició a l’Alt Urgell) és una comarca a la depressió central, a Catalunya. Es poden distingir quatre contrades amb característiques pròpies: el sector del Pla d’Urgell, la Ribera de Sió, la conca del riu d’Ondara i la vall del Corb.

La comarca de l’Urgell és un territori de transició. És a la part central de les planes de Ponent, dins la Depressió Central Catalana. Forma part de quatre unitats de relleu que configuren quatre unitats geogràfiques ben diferenciades: el pla d’Urgell, la ribera del Sió, la conca d’Ondara i la vall del Corb. Aquestes quatre unitats s’estenen més enllà dels límits de l’actual comarca d’Urgell.

mapa-urgell

POBLES

Vallbona de les Monges

IMG_20150315_135945963

Vallbona de les Monges és un municipi de la comarca de l’Urgell, ubicat al peu de la serra del Tallat, a la vall del riu Maldanell, afluent del riu Corb. Inclou l’entitat municipal descentralitzada de Rocallaura i la població de Montblanquet.

Al poble de Vallbona es troba l’important monestir cistercenc femení de Santa Maria de Vallbona. És el monestir cistercenc femení més important de Catalunya i conjuntament amb el Monestir de Poblet i el Monestir de Santes Creus integren la Ruta del Cister i que fou fundat per l’eremita Sant Ramon.

Hi passa la Ruta del Císter on podrem fer’hi parada per fer un bon àpat o descans en l’hostatgeria del monestir.

Rutes

1- Vallbona de les Monges – Ruta – L2 – Defensa Republicana – Guerra Civil

Un bon Track Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6311632

Interessant ruta que recorre part de la L2 , una línea de defensa republicana amb búnquers, trinxeres, fotografíes. El paisatge és el típic dels pobles de l’Urgell i ho podem complementar amb la visita al Monestir de Vallbona de les Monges.

IMG_20150315_131707184

IMG_20150315_134337223

IMG_20150315_145214143_HDR

IMG_20150315_135355664

Rocallaura

Famós pel seu balneari i situat en un fondo de vall on actualment depèn administrativament de la població de Vallbona de les Monges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s