Alt Camp

L’Alt Camp és una comarca de Catalunya a la província de Tarragona. Limita al nord amb la comarca de la Conca de Barberà, al nord-est amb l’Anoia, a l’est i sud-est amb l’Alt Penedès i el Baix Penedès, al sud amb el Tarragonès i a l’oest i sud-oest amb el Baix Camp. La seva capital és Valls que és al centre de la comarca. L’Alt Camp comprèn dues grans unitats de relleu, evidenciades per la topografia: una plana, que és el sector septentrional de la depressió de Valls-Reus, inclosa dins de la Depressió Prelitoral, i un conjunt de serres pertanyents a la Serralada Prelitoral.

descarga

Alcover

Alcover és una vila i municipi a la banda occidental de la comarca de l’Alt Camp, als peus de la serra de la Mussara. És creuat pel riu Glorieta, afluent del riu Francolí, el qual travessa també part del terme. Alcover és a 243 metres sobre el nivell del mar .

A Alcover hi ha diversos monuments declarats béns culturals d’interès nacional : Les muralles i vila medievals de les que es conserva part de les muralles (fragments i portals) medievals així com carrers, torres i cases d’aquesta època; el mas Mont-Ravà fortificat amb torres de defensa; l’Església Vella o de la Puríssima Sang , romànica del segle XII; el convent de Santa Anna.

D’altres punts destacats són el pont medieval sobre el riu de Glorieta; la Casa de la Vila, amb façana renaixentista; així com diverses cases renaixentistes; la plaça porticada; el Museu municipal d’Alcover; l’Ermita del Remei la de les Virtuts ambdues d’estil barroc; la Casa Domingo, edifici modernista (1919) obra de Cèsar Martinell; el barri jueu; l’Església nova i els Molins de Tarrès .

Rutes

1- Riu Glorieta fins Albiol- Serrat del Pou i baixar als Molins d’Alcover

Ruta Circular que uneix les dos valls que es bifurquen des de Alcover. La pujada a l’Albiol és molt maca amb trams de pedra seca. El tram de el serrat del Pou és molt rodador i la Font a la font de l’Irla cap a l’Albiol i el tram del Riu Glorieta .

Sin título

Ruta Wikiloc: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1596815

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s