New Zealand

Nova Zelanda Nova Terra del Mar, en referència a la província neerlandesa o Aotearoa en maorí , llarg núvol blanc) se situa a uns 2.000 quilòmetres al sud-est d’Austràlia .

nzl_orthographic_naturalearth_svg              flag_of_new_zealand_svg

El país es compon de nou illes , sent l’illa del Nord i l’illa del Sud les que tenen més extensió i importancia . Ambdues illes es troben tan sols a 32 quilòmetres de distancia . En l’illa meridional es troben els Alps Neozelandesos , així com volcans , alguns dels quals encara en activitat , glaceres , llacs creats per explosions volcàniques , termes , fiords , milers de quilòmetres quadrats de boscos , costes de coralls i els seus innombrables rius .

dscn0671

L’Illa del Nord amb les seves platges daurades, els ancestrals boscos de Kauris , volcans , àrees termals , i grans ciutats (entre les quals es troba Wellington, la capital ), és l’illa més poblada de les dues .

dscn1089

L’Illa del Sud amb les seves muntanyes nevades , glacials , exuberants boscos primaris , fiords , és la més gran de les dues , orgullosament anomenada “la terra principal” pels seus habitants (encara que els habitants de l’Illa Nord estiguin en desacord amb això) . La petita Illa Stewart (1.750 quilòmetres quadrats) un lloc verge, amb els seus boscos plens d’ocells endogens i les seves platges paradisíaques , en el lloc més al sud del país, que és un dels més propencs a l’Antàrtida al qual l’home hagi arribat mai .

dscn0805

Història de Nova Zelanda : https://ca.wikipedia.org/wiki/Hist%C3%B2ria_de_Nova_Zelanda

RUTA AMB FURGONETA

nzmapw

Vam llogar una “van” per Internet un mes i mig abans . Actualment hi han moltes companyies amb moltes opcions tot depenent del pressupost i de l’època en que fem el viatge . És important fer la reserva amb temps ( 3-4 mesos abans ) ja que nosaltres vam badar i de la gama que volíem ja no n’hi havia gaires . En temporada alta ( Des-Feb ) els preus poden ser un 40-50% més alts que altres mesos de l’any .

dscn0836

Com a gran recomanació cal contractar una bona assegurança , on cobreixi assistència en carretera , robaroris i vidres . La nostra companyia ” Road Runner Rentals “ ens va dir que havíem contractat una pòlissa bona , on a Rotorua ens van trencar el vidre i robar telèfon móvil , Tablet , llibres i fins i tot la nevera elèctrica . Un cop feta l’entrega de la van ens van dir que la nostra pòlissa no hi entrava tot això . Per tant no recomano aquesta companyia i es millor contractar companyies més populars tot i que el preu sigui més elevat .

També si hem de fer moltes nits com nosaltres , estudiar que siguin funcionals i no molt velles tot depenent de la volta que volguem fer .

Cal saber que els vehicles Diesel un cop finalitzat el viatge l’estat fa pagar una Tasa per quilòmetratge realitzat i es obligatori tenir el Carnet Internacional , un tràmit a Trànsit on has de portar una fotografia i pagar una Tasa de 11 euros .

Un bon Link on parla de companyies i recomanacions alhora de llogar una autocaravana o van : http://www.viajaporlibre.com/blog/nuestra-experiencia-en-autocaravana-en-nueva-zelanda/

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s