Illa Sud New Zealand

El nom maori de l’illa del Sud , Te Wai Pounamu, significa “les Aigües de la Pedra Verda” (aquí la “pedra verda” es refereix al jade), i possiblement és una derivació de Te Wāhi Pounamu, “el Lloc de la Pedra Verda”. També es coneix amb el nom de Te Waka a Māui, “la Canoa de Māui”, segons una llegenda maori sobre l’origen de les illes de Nova Zelanda.

      

És la més extensa però no la més poblada (hi viu aproximadament una quarta part de la població neozelandesa), i es troba separada de l’illa del Nord per l’estret de Cook .  Al llarg de la seva costa oest transcorre la serralada dels Alps Meridionals , amb el cim principal de Nova Zelanda . La ciutat principal és Christchurch , a la costa est . L’illa del Sud està dividida en set regions : Canterbury , Marlborough , Nelson , Otago , Southland , Tasman i West Coast .

MALBOROUGH

Marlborough és una de les setze regions de Nova Zelanda, localitzada al nord-est de l’illa del Sud. Amb una població de 45.700 habitants, és la segona regió menys poblada del país. La capital i municipi principal és Blenheim  amb moltes activitats i molt bon clima amb grans plantacions de Kiwis , vinya i altres fruits com l’alvocat .

      

Nelson

Regió al Nord-Est de la Illa Nord amb moltes possibilitats i depèn de la Temporada bastant freqüentada ja que compta amb bones platges i moltes hores de sol comparat amb la resta de la Illa . A PICTON és el lloc d’entrada amb Ferry des de Wellington , amb tots els serveis , boniques platges i el lloc on podem contractar per visitar la zona de Malborough Sound

      

Web Malborough Sound:  https://marlboroughnz.com/the-marlborough-sounds/

Torea Saddle to Camp Bay – Queen Charlotte Track

Recorregut d’una jornada molt complet sortint de Picton a les 8h amb un ferry contractat a la I-Site amb el pagament de la quota al ser un espai privat. Aquest Track fora de l’estiu es pot fer amb bicicleta amb trams força drets i trencacames

     

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15776847

Nidia Track

Bonic itinerari a les Malborough Sounds d’on agafem pista forestal ( 1 hora ) des de Havelock , poble famós per la recol·lecta del musclo . Trobarem un panell senyalitzador de l’inici de la ruta amb la possibilitat de fer nit a la Cala Nidia i l’endemà tornar o llogar un Taxi ( bastant car ) .

     

Vegetació exhuberant en tot moment

Informació del Track: http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-go/marlborough/places/pelorus-and-kenepuru-sounds-area/things-to-do/tracks/nydia-track/

Renwick

Vam visitar The Argosy aircraft amb una cafeteria al costat amb fotografies incloses

      

Pàgina per fer visita a un avió en desús: http://www.argosy.org.nz/

Blenheim

Ciutat de pas amb una ruta amb bici molt bona , vinyes i un petit delta amb fauna . També podem enllaçar amb la carretera de costa que voreja al litoral fins a Picton .

Tailor RiverTrail + Tailor Dam + Wither Hills

Combinació de ruta ciclable sortint del I-site de Bleinheim , que remunta el tailor River al costat d’una via del tren en desús amb vegetació de rivera i vinyes .

      

      

Track Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15776470

 

TASMAN

Regió Nord-Oest de la illa famosa per seu ABEL TASMAN NATIONAL PARK , en record a l’explorador holandes . Aquesta zona hi ha bons conreus de pomes , kiwis , advocats , raïm …degut al bon clima durant part de l’any .  El Track Abel Tasman en 3-4 dies és molt recomanable sobretot fora de l’estiu on podem fer nit en platges idíl.liques i grans boscos autòctons . També hi podem fer bones rutes en Kayac per lliure o contractant a les de empreses de la zona

      

Web del Abel Tasman National Park : https://www.abeltasman.co.nz/

Ruby Bay

Platja molt a prop del poble de Nelson amb un càmping molt autèntic ple de camions i autobusos reciclats . Bona opció per fer’hi nit

      

Torrent Bay to Marahau – Abel Tasman Track

Recorregut d’una jornada en aquest meravellós Abel Tasman Parc National
Vam contractar un Aqua-Taxi amb a Marahau amb sortides programades on cal fer reserva amb antelació sobretot a l’estiu

      

      

      

Track Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15776829

Golden Bay

Per anar a Golden Bay cal fer un coll de muntanya important amb la possibilitat de fer parada en un bonic mirador i visitar unes coves a peu ( Nguara Marble Caves ) . Aquesta zona aïllada va tenir una època on abundaven els bohemis i trobarem espectaculars platges , formacions de roques i grans caminades  ( es on acaba o comença l’Abel Tasman Track )

      

WEST COAST

Per mi la zona més salvatge , amb grans boscos autòctons , el gegant Kahurangi National Parc , El gran massís del Southern Alps i pobles a l’estil ” Western ” de l’època de les mines d’or com Greymouth , Westport o Murchison

      

Museu de Murchison i biblioteca cabina a St Arnaud

NELSON – WETSPORT

Tram rural amb moltes granges on podem fer’hi nit amb la possibilitat de fer bons Tracks a la vessant sud del Kahurangi National Park. Recorrem grans rius amb espessa vegetació on els primers buscadors d’or van marcar aquesta ruta que comunica la Tasman Bai amb la zona de West Coast

      

Cape Foulwin i Buller Swinbridge a prop de Flat

The Old Dry Road

Volta circular enmig d’un bosc espectacular envoltat de ponts penjants , rius i gorges

      

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15761846

HOTITIKA

Poble situat a la costa Oest on hi podem trobar la famosa pedra de Jade , platges i comprar queviures . També podem visitar a gorges i la ruta ciclable de West Coast Wilderness 

      

Lake Kaniere des de Hotitika

Ruta sense cap dificultat tècnica sortint del poble d’Hotitika , aprofitant el Track ciclable de Whest Coast Wilderness . Començarem per la llera del riu Hotitika per seguir per la carretera que ens durà al bonic llac de Kaniere

      

     

Track wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15761868

Three Mile Lagoon via Pack Track

Trajecte d’anada i tornada pel litoral de la salvatge costa Oest de la Illa Sud , amb un gran itinerari envoltat de vegetació autòctona per un camí molt ben fresat , amb continus puja-baixa . Arribarem a una mena de Delta en un paratge verge i solitari on trobarem un gran pont penjant per creuar el Totarakaitorea River

      

      

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15776453

Pancacke Rocks Track

Curt però espectacular volta circular dels famosos Pancacke Rocks , unes formacions de la roca dolomítica en estrats on el mar i l’aire els va esculpint , donant formes molt curioses

      

      

Cova i Pont Natural

Ruta Wikilok: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15761851

AORAKI / MONT COOK NATIONAL PARK

Parc Nacional on hi trobem els cims més alts dels Southern Alps , amb moltes activitats per fer com vols amb helicòpters als glacials , alpinisme , senderisme . Espectacular veure com els glaciars arriben ben a prop de la línia del mar , amb vegetació autòctona a les seves valls . Val la pena visitar també el poble de Mont Cook amb un Museu dedicat a l’alpinista més rellevant de Nova Zelanda : Sir Edmunt Hillary

      

Alex Knob Track

Pujada a un mirador de la glaçera de Joseph Glacier amb boscos autòctons molt frondosos i grans arbres

      

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15776447

      

OTAGO

Zona situada al Sud-Est de la Illa amb un clima molt més sec i paisatges àrids que contrasten amb les zones més humides de Nova Zelanda. Té zones semblants al clima Mediterrani i vam trobar gent molt autèntica. Una zona molt interessant a explorar en bici o a peu .

      

Otago Central Rail Trail

Un Track ciclable que travessa tota aquesta zona amb unes gorges amb túnels i ponts construïts a principis de segle XIX per transportar mercaderies i gent de Dunedin a l’interior de la Illa.

      

http://www.otagocentralrailtrail.co.nz/explore-our-trail/

Omakau-Poolburn gorges

Tram molt agradable i maco de la Otago Central Rail Trail , que surt del poble d’Omakau i circula per grans sembrats i paisatges àrids , fent parada a l’antiga estació ferroviària de Lauder que unia les poblacions de Dunedin-Alexandra en temps de l’extracció de l’or .
Les gorges son molt recomanables de visitar amb 2 túnels ( millor portar lot ) i ponts de ferro que creuen el Manuherikia River .

      

      

Ophir

Poble que val la pena visitar amb cases antigues de l’epoca que van arribar els primers colons a extraure or. Hi trobarem una petita presó , botigues , correus i una sala de ball on encara hi fan activitats . El Pont suspès per travessar el riu sortint del poble també bonic de veure .

      

 

 

CANTERBURY

Zona central de l’Illa Sud amb la ciutat de Christchurch com a referència i on hi la majoria de població. Trobarem zones muntanyoses i molt relleu menys les planícies a prop de la gran ciutat amb zones fèrtils i bones platges i ciutats històriques com Avaroa que no vam poder visitar . També es recomanable fer parada a Hammer Springs amb bones excursions i rutes amb btt a part de les seves aigües termals

      

Mapa i Llac Tekapo

      

Llac alexandrina i Llac Pukaki

      

Riu Tekapo i Clay Cliffs

     

      

Llac Rotora i Maruia River

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s