Bolívia

L’Estat Plurinacional de Bolívia  és un dels dos únics estats de l’Amèrica del Sud sense sortida a l’oceà , és una de les regions més altes del món . Limita al nord i a l’est amb les regions més selvàtiques del Brasil , al sud amb el Paraguai i l’Argentina , al sud-oest amb Xile i a l’oest amb el Perú . La capital oficial i seu del poder judicial és Sucre i la seu del govern (poder executiu i legislatiu) és La Paz

         

Bolívia és un país multicultural amb molta riquesa cultural, natural i arqueològica . Se la coneix com al bressol de la cultura Tiwanaku que aportaria els seus coneixements avançats en multitud de matèries al posterior imperi Inca

      

Al territori bolivià es van desenvolupar civilitzacions antigues . Els imperis Inca i Espanyol van conquerir el territori fins que el país es va independitzar d’aquest últim el 1825 . Bolívia , en haver heretat les tradicions del mestissatge colonial i les cultures precolombines , és un país multiètnic i pluricultural , ric en la barreja de tradicions i folclore d’habitants mestissos , indígenes colles , iungas i guaranís , blancs descendents de criolls , afrobolivians , i en menor proporció , d’emigrants europeus i asiàtics 

      

El nom Bolívia és una derivació de Bolívar. Després de la proclamació de la independència de l’Imperi Espanyol el 6 d’agost de 1825

      

Bolívia està creuada de nord a sud per dues grans serralades que formen part del plegament andí . La serralada Occidental (Cordillera Occidental) separa Bolívia de Xile i està formada per muntanyes volcàniques que superen els 6.000 m d’altitud (la més alta és el Sajama, amb 6.542 m) .

      

La serralada Reial (Cordillera Real) surt del llac Titicaca , travessa el centre del país i culmina en el volcà Illimani , amb 6.490 m d’altitud; a partir d’aquí es bifurca en les serralades Central i Oriental.

      

La Paz i Volcà Illmani – Huyana Potosí

Entre les serralades Occidental i Central s’alça l’Altiplà , de més de 3.600 m d’altitud . Hi ha una gran extensió de boscos , a causa de l’alta pluviositat . Aquesta regió rep el nom de yungas, al nord de la latitud de Cochabamba , i de valles , al sud . Les yungas són un espai de transició entre les serralada andina Oriental i la gran plana amazònica .

       
Als valles la influència de l’Amazònia deixa pas a la plana del Chaco , de clima sec, que es prolonga pel Paraguai i el nord de l’Argentina . A l’est de les yungas i els valles hi ha la gran plana de l’Oriente (o dels llanos) , que ocupa dos terços del país . Configura un paisatge variat amb selves tropicals al nord , sabana més cap al sud i pantans per tot arreu

La Paz

La Paz és la capital administrativa de Bolívia, i també la capital del departament de La Paz . La Paz està situada en una fondalada sota un altiplà , a una altitud de 3.600 metres , vora el riu de La Paz . Dalt de tot de l’altiplà hi ha la ciutat d’El Alto , on se situa l’aeroport internacional A 4150 metres

      

El Alto i els telefèrics que “sobrevolen” el caos circulatori de  la Paz

      

Els mercats al carrer són per molts carrers de la Paz

       

Vam poder veure las Fiestas del Gran poder al Maig – Juny

Potosí

Ciutat situada al Sud de Bolivia amb molta historia i famosa per les seves mines del Cerro Rico que vam visitar . El 65% de la població està formada per etnies quechua i aymara , amb força trànsit i poc organitzat . Els carrers del barri més antic es recomanable visitar i els seus monuments , places i museus com el de la “Casa de la Moneda”. La visita a les mines sobta molt la precarietat laboral que es troben els miners i la poca seguretat tant per als mateixos treballadors com la dels turistes

      

Sucre

Sucre és la capital constitutional de la República de Bolívia i del departament de Chuquisaca , situada al sud de la part central del país .La ciutat fou fundada el 1539 pel capità Pedro de Anzures , marquès de Campo Redondo, amb el nom de Charcas, en referència al poble Charcas, que vivia en aquesta regió. La seva altitud mitjana és de 2780 metres. Històricament s’ha conegut com a Charcas, La Plata o Chuquisaca. Al segle XVIII la ciutat prengué el nom de La Plata per la seva riquesa

       

Oruro

Oruro, és una ciutat de Bolívia , capital del Departament d’Oruro , té una població de 250.700 habitants aproximadament(2010). Es troba localitzada a 3706 metres sobre el nivell del mar, entre les ciutats de La Paz i Potosí

       

Oruro i la Plaça del Carnaval

       

Les mascares d’Oruro i la Virgen del Socabón

Huyana Potosí

Una gran muntanya que vam poder pujar amb el Santi

      

      

Track Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18337889

Travessa Salares Uyuni + Llacs

Travessa de 8 Etapes sortint de Salinas de Garci i arrivant al poble de Uyuni . La idea principal era arrivar a San Pedro de Atacama però la neu no ens va deixar i vam tenir de tancar el bucle fent el coll de 4750 metres

       

Vam fer 2 nits en tenda i les altres en refugis + pensions podent comprar algo de menjar i beure

       

Els Tracks de les 8 primeres etapes ens les van facilitar una parella d’Itàlia molt coneixedors del terreny que vam conèixer a Nova Zelanda : El Silvano Grasso i la Paola Spagnolo que tenen un bon blog de viatges amb bicicleta i que han estat uns quants cops per l’altiplà Bolivià

http://www.silvanograsso.it/default.htm

1a Etapa: Salinas de Garci – Tahua        48 kmts

2a Etapa: Tahua – Vivac Salar Uyuni     70 kmts

3a Etapa: Salar Uyuni – San Juan           80 kmts

4a Etapa: San Juan – Collado                   90 kmts

5a Etapa: Collado – Laguna Hedionda  80 kmts

6a 7a i 8a Etapa: Intento Arbol de Piedra i retorno a Uyuni por collado 4530 mts

Track Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-cicloturisme/salinas-de-garci-mendoza-uyuni-entre-salares-i-volcanes-33070612

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s