Conflent

El Conflent és una comarca de la Catalunya Nord , amb capital a Prada , administrativament part del departament francès dels Pirineus Orientals . Aquesta comarca limita al nord amb la comarca occitana de la Fenolleda , a l’est amb el Rosselló , a l’oest amb el Capcir i la Cerdanya i al sud amb el Vallespir i el Ripollès. Té els seus orígens en l’antic comtat de Conflent . El gentilici és conflentí o conflentà

       

L’orografia del Conflent és definida per les valls alta i mitjana de la Tet , des que aquest riu deixa enrere la fossa de Cerdanya , al congost entre Sautó i Fontpedrosa , fins al Riberal del Tet del Rosselló.

       

Torrent de Rotja i Castell de Nyer

La cubeta d’esfondrament que constitueix el Conflent queda tancada al sud pel massís que s’estén des del pic d’Eina (2.786 metres d’alt) fins a roca Colom (2.464 metres) , que fa de partió amb la vall del Ter (Ripollès), que puja cap al nord-est fins al puig de Tretzevents (2.763 metres) i la pica del Canigó, massís que parteix aigües amb la vall del Tec (Vallespir)

      

Record als miners i camins de retirada

Al nord , les serralades no superen pas mai els 2.500 metres d’altitud: al massís de Madres (roc de Madres, 2.471 metres , pic de Bernat Salvatge , 2.427 metres) que separa el Conflent de la Vall de l’Aude (Capcir), i forma la frontera de Catalunya amb el Llenguadoc (País de Salt) , continuant pel pic de la Gleva (2.024 metres), pel coll de Jau (1.513 metres), el tuc Dormidor (1.845 metres) i la serra d’Escales (1.702 metres). Des d’aquesta serra , el límit septentrional continua vers el roc del Rosselló (1.314 metres) i el roc Geler (1.104 metres), al límit amb la Fenolleda

       

Pi i antic camí gorges de Nyer

      

Sant Miquel de Cuixà i boscos amb molta història

Rutes

1- Les Cascades de Cadi

Visites a les cascades de Cady a les salvatges Gorges de Cadi
Sortim de l’aparcament del poble El Castell i creuem el carrer Canigó fins trobar indicadors amb senyal de PR , que s’endinsen a les gorges creuant diversos ponts metàl·lics , tarteres i envoltats de castanyers , fagedes i vegetació de ribera….

       

Mapa i un dels varis ponts que creuem

      

Gorges i Cascades de Cadi

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20343412

2- Sant Martí del Canigó pujant pel bosc i baixant pel Camí de l’Abadía

Bona combinació per fer la visita de l’Abadia de Sant Martí de Canigó sortint de l’aparcament del poble El Castell. Hem pujat per un camí antic de pedra seca que remunta un bosc de castanyers fent unes quantes giragonses.
L’arribada a l’abadia val molt la pena amb les vistes dels seus contraforts imponents , on podrem fer un bon descans al centre de recepció . Un cop feta la visita hem baixat per l’asfalt i hem fet parada a l’ermita de Sant Martí “El Vell” totalment restaurada

       

Mapa i Sant Martí de Canigó

      

Sant sopar i Sant Martí Vell

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20343695

3- Itinerari de Cantapoc al Parc Natural de Pi

Itinerari molt sorprenent que recorre una part d’aquest Parc Natural per un sender prou senyalitzat amb marques verdes que voreja el salvatge Riu “La Rotja ” . Farem alguna pujada que ens farà esbufegar però ens compensarà les fabuloses vistes de la zona , amb una varietat de boscos d’avellaners , fagedes , roures , salzes , oms….

       

Mapa i bosc de caduca

       

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20343819

3- Les Gorges i l’antic castell de Nyer

Itinerari d’anada i tornada on sortim del bonic i aïllat poble de Nyer
Seguim per un PR que al principi coincideix amb un GR que va fins a Mantet
Un cop som dins les Gorges cal parar molta atenció ja que el desnivell es molt pronunciat tot i que circulem per un antic camí avui molt malmès pels continus despreniments de la zona…..

       

Mapa i Castell de Nyer

       

Túnels i Gorges de Nier

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20343927

      

Nier

      

Sant Miquel de Cuixà

      Gorges de Nier

Esqui Nòrdic

P1060550

Coll de la Llosa

Combinació de circuits a l’estació d’esquí Nòrdic de la Llosa , amb bonics boscos i vistes del Canigó

IMG_9668      IMG_9660

Pista verda i Canigó

Ruta Wikiloc: Enllaç

baixada flama canigó – capafonts 2022

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s