Osona

La comarca d’Osona , situada a l’extrem nord-est de la depressió central Catalana , està envoltada pel prepirineu (al nord) la serralada transversal al nord-est , la serralada prelitoral al sud-est, i al nord-est la Depressió Central . La seva capital és Vic . Limita amb les comarques següents: al Nord amb el Ripollès , la Garrotxa i el Berguedà , a l’oest amb el Moianès i Bages , a l’Est amb la Selva i al Sud amb el Vallès Oriental

      

El nucli de la comarca és constituït per la plana de Vic , conca d’erosió oberta en les margues gris-blavenques de la depressió central per l’acció conjunta del riu Ter. Pel nord , tanquen la plana els primers replecs pirinencs –Serres de Milanys , Bellmunt i Curull-, que s’enllacen pel nord-est amb l’altiplà de Cabrerès, pertanyent a la serralada Transversal. Per l’est, el curs encaixat del Ter separa aquest altiplà del massís pre-litoral de les Guilleries, el qual continua amb el del Montseny. Els contraforts occidentals del pla de la Calma ( Massís del Montseny ) i els cingles de Bertí tanquen la comarca pel sud

Rutes

1- Torelló – Osona – Tavertet – Rupit – La Vola

Ruta amb inici a Torelló – L’esquirol – Cantonigrós – Tavertet – Rupit – Cabrera -Sant Andreu de la Vola
La ruta l´hem seguit d’un trak bastant bó i busca senders obacs i de fageda amb pujades constants però curtes. Molt bones vistes , els cingles de Tavertet ,el pantá de Sau ,Collsacabra……..

       

       

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2096254

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s