Montsià

El Montsià , amb capital a la ciutat d’Amposta , és la comarca més meridional del principat de Catalunya. Pertany a la província de Tarragona i forma part de l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre

      

Situació i Serra de Montsià

     

El Riu Sènia i la seva desembocadura

Els límits de la comarca es corresponen pel sud amb la comarca del Baix Maestrat , del País Valencià delimitat pel riu Sénia . A l’oest limita amb la comarca del Matarranya , de l’Aragó , i els ports de Beseit . En aquest mateix punt comença el llindar amb la comarca del Baix Ebre , al nord, delimitat pel riu Ebre . Per l’est, ressegueix tota la costa litoral, per l’illa de Buda , l’Aluet i l’istme del Trabucador , la punta de la Banya i la costa interior de la badia dels Alfacs fins a la desembocadura del Sénia, a Sòl-de-Riu (Alcanar)

1- Visita al Musclarium

http://musclarium.com/ca/

2- La Foradada de Montsià circular baixant pel Barranc dels Coloms

Visita a la Foradada de la Serra de Montsià , fent la pujada per l’accès en asfalt pel barranc de fins a una cruïlla, que remunta bastant dret una mena de carena fins planejar per roca viva calcàrea , matollar mediterràni i alguna alzina ben guapa . Les vistes des de la Foradada són inmenses i de les millors de las Illa de Buda i part del Delta…

     

Mapa i la foradada amb la Illa de Buda

     

Serra de Montsià ben a prop del mar i lo Palleret

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-foradada-de-montsia-circular-baixant-pel-barranc-dels-coloms-35318208

3- El Jardí de Sol de Riu fins a la desembocadura del Riu Sènia

Bonica passejada arran de costa per un camí amb miradors , explicacions de la vegetació, flora i la vida rural en aquest racó que no ha patit cap construcció a linea de mar . Les platges tenen molt d’encant amb blocs que han anat desfent-se amb la força del mar fent curioses formes . La desembocadura del Riu Sènia es la línea que separa el País valencià amb Catalunya
     
Mapa i desembocadura del Sènia
     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s