Parc Natural Alt Pirineu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un parc natural creat per la Generalitat de Catalunya l’1 d’agost del 2003 entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell . És el més extens de Catalunya ; la seva extensió supera les seixanta mil hectàrees (69.850 ha), i representa el 55,5% del territori total del Pallars Sobirà .

El territori del parc s’estén pels municipis d’Alt Àneu , La Guingueta d’Àneu , Esterri d’Àneu , Alins , Esterri de Cardós , Farrera , Lladorre , Llavorsí , Rialp , Soriguera , Sort , Tírvia  i Vall de Cardós  a la comarca del Pallars Sobirà; i les Valls de Valira i Montferrer i Castellbò , a la de l’Alt Urgell.

    images

LLADORRE

Lladorre – Aineto – GR11 – Lleret – Lladorre

Screenshot 2021-08-15 at 17.18.41        1627307168344

1627307168214

Pont de Lladorre

1627307168327      1627307168314

Camí vell Lladorre – Lleret i Església Lleret

Volta circular que combina bonics senders ben conservats de pedra seca amb algun tram de carretera per poder realitzar la ruta. Recomanable fer-la en sentit horari ja que l’asfalt el farem de baixada.

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lladorre-aineto-gr11-lleret-lladorre-78432071

TAVASCAN

1- Coma de Forn des de la Pleta del Prat

Itinerari ràpid i directe al Cim de La Coma de Forn amb molt bones vistes de la Pica d’Estats , Parc Nacional Aiguestortes , Vall d’Aran…. hem pujat per les pistes fins un trencall per buscar un petit coll on carenarem fins el cim sense dificultats . La Baixada es molt directe sense grans pendents

    IMG_1135

IMG_1133

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/coma-de-forn-des-de-la-pleta-del-prat-33654533


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Espanya → Catalunya → Tabescán )

Tavascan Pleta del Prat – Estany Mascarida – Tuc de la Cima – Pleta del Prat

Volta circular estival on pujem per la torrentada en direcció el bonic estany Mascarida passant per les restes d’unes bordes antigues . Just al costat podem guaitar el petit estany del Diable i nosaltres remuntem en direcció Est fins a una collada que podríem pujar el Pic de Campirme…..

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tavascan-pleta-del-prat-estany-mascarida-tuc-de-la-cima-pleta-del-prat-78566162

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s