Penyagolosa

Es tracta d’un nucli muntanyós elevat i ben conservat del sistema Ibèric. Culmina als 1.813 m al cim del Penyagolosa, des d’on es domina una immensa panoràmica sobre les comarques castellonenques i les veïnes terres d’Aragó.

     

La seua paret rocosa des de la posició sud és un precipici vertical de quasi 300 metres, punt de trobada d’alpinistes. A prop, al terme de Vistabella del Maestrat, està el santuari de Sant Joan de Penyagolosa , antic monestir i lloc de pelegrinatge. És format majoritàriament per extensos boscos de pi negre, pi blanc i roure reboll. L’accés al massís es pot fer des de les localitats de Puertomingalvo (província de Terol), Vilafermosa, Vistabella del Maestrat, Xodos, el Castell de Vilamalefa i Llucena a la província de Castelló

La cabra hispànica fàcil de veure pel massís

Hi vaig arribar per primer cop amb un bon amic i posteriorment un parell de vies d’escalades en aquest massís que val la pena visitar . Actualment diuen que hi ha problemes amb un veí particular per poder’hi escalar però no està del tot clar

Via SHERPA-GUALLART 200 m 6a/A1

Via clàssica que busca uns diedres a la part mitja de la paret , però que cal pagar un preu alt de roca smolt dubtosa als 2 primers llargs . És un itinerari històric obert al 1960 per Ferrán Guallart y Pepe Viciano “El Sherpa”. Via feta amb Ferran Vilella i Felip Puigarnau

          

     

Primers llargs molt delicats

     

Flanqueig 2on llarg i placa cim

Via FISSURA MURCIANA 170 m 6c/5 oblig

Via molt recomanable que ressegeueix una fissura enmig de la paret on hem de protegir algun tram en concret . Resta bastant equipada . Escalada amb Pablo Escamilla i Jordi Lezcano

        

Ressenya del Luichy i perfil paret

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s