Eslovenia

La República d’Eslovènia (Slovenija en eslovè) és un país de l’Europa central i des de 2004 un estat membre de la Unió Europea. Limita amb Itàlia a l’oest, amb el mar Adriàtic al sud-oest, amb Croàcia al sud i a l’est, amb Hongria al nord-est i amb Àustria al nord

        Captura de pantalla 2023-03-18 a las 10.16.18

Eslovènia és el punt de trobada de quatre regions geogràfiques europees importants: els Alps, els Alps Dinàrics (aquí anomenats Alps Julians), la plana de Pannònia i la regió del Karst, juntament amb la Mediterrània. La muntanya més alta és el Triglav (2.864 m), símbol del país (és la muntanya representada a l’escut de la nació)

És un país amb molta zona forestal , rural i poca densitats de població . Els seus boscos són frondosos i acostumats a senders senyalitzats com els de Catalunya , França o Itàlia aquí no hi trobarem molts. En èpoques estivals al Parc nacional del Tiglav hi veurem massificacions i en les seves visites a les espectaculars coves que tot i això són molt recomanables.

Castell de Predjama enclavat en una gran bauma , el més gran contruït en una cova fa 800 anys.

Bonics castells on tot i l’estiu floreix colors per tot arreu

El món rural hi és molt present , amb grans cases i horts. Alguns casos hi podem trobar quedonen servei per poder fer-hi nit.

Ciutats amb encant i molt tranquiles

El Llac Bled als peus de les Muntanyes del Triglav , llàstima que a l’estiu està a rebentar de gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s