ILLES AÇORES

És un conjunt de nou illes que s’estenen en direcció nord-oest sud-est al llarg de més de 600 quilòmetres i conformen una àrea econòmica exclusiva d’1,1 milions de quilòmetres quadrats. El seu punt més occidental es troba a 3.380 km d’Amèrica del Nord. Totes tenen origen volcànic. La muntanya de Pico, a l’illa homònima, és, amb els seus 2.351 m, la més alta de Portugal. Les Açores són, de fet, els pics de les muntanyes més altes del planeta, si es mesuren des de la seva base al fons de l’oceà.

Les nou illes es divideixen en tres grups:

L’arxipèlag forma una de les dues regions autònomes de Portugal, la Regió Autònoma de les Açores, de resultes de la insularitat. Tenen 2.355 km² i una població de 238.767 habitants (2002). La capital de les Açores és la ciutat de Ponta Delgada, a l’illa de São Miguel, la més gran i més poblada de l’arxipèlag. Les altres dues capitals són Angra do Heroísmo, a Terceira, i Horta, a Faial. També hi destaquen les ciutats de Praia da Vitória, a Terceira, i Ribeira Grande, a São Miguel. Els aeroports principals són: Ponta Delgada (PDL), Terceira (TER), Horta (HOR) i Santa Maria (SMA).

Any 2021 vam visitar les Illes de Sao Miguel i Pico sense tenir gaire informació de les Illes , esperavem descobrir-les en 10 dies .

Sao Miguel

São Miguel (en portuguès, ‘Sant Miquel’) és la més gran i més poblada de les illes de l’arxipèlag de les AçoresPortugal. Ocupa una superfície de 759 km² i té al voltant de 140.000 habitants, 45.000 dels quals viuen a Ponta Delgada.

El 1427, São Miguel passà a ser la segona de les illes descobertes per Gonçalo Velho Cabral on es van establir colons del Portugal continental; abans estava deshabitada. També s’hi van establir colons d’altres països com França i minories culturals com els jueus i moros. L’establiment d’una guarnició militar la va convertir en un port de pas obligatori en el trànsit cap a l’Àfrica i l’Àsia. El clima suau i plujós i els sòls volcànics fèrtils van fer que s’hi cultivés la canya de sucre i més tard el colorant orceïna, que s’exportava a Flandes.


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Portugal → Azores → Sete Cidades )

Volta circular Sete cidades – Miradouro Sito do Rei

Ruta circular per pistes forestals i trams d’asfalt per conèixer la zona de Sete Cidades i els seus camps de treball, vegetació fent parada al Miradouro de Sito do Rei on hi ha un hotel abandonat. 
La ruta cal fer-la en sentit anti-horari ja que l’asfalt el farem de baixada

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/volta-circular-sete-cidades-miradouro-sito-do-rei-76968448


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Portugal → Azores → Lombadas )

Lagoa do Fogo fins praia

Lagoa do Fogo descoberta fins a una platja on hi habiten moltes gaviotes i els cagarros. Gran bellesa en aquest llac on hi ha força conservació de l’entorn

Ruta Wikiloc:https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lagoa-do-fogo-fins-praia-77014795


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Portugal → Azores → Porto Formoso )

Gorreana Chá Track

Gorreana Chá Track desde la fàbrica fent prèviament la visita i degustació dels seus productes. Aquest Track senyalat passa pels camps de Té fins a un prat o baixes per una pista forestal amb bones vistes del oceà atlàntic

Ruta Wikiloc:https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gorreana-cha-track-77098947


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Portugal → Azores → George Hayes )

Lago do Furnas volta sencera

Volta al Lago do Furnas molt recomanable fent visita a les caldeiras i els seus majestuosos boscos ben conservats . Passem per una eacacia diuen la segona més alt del món amb més d’una cinquantena de metres i per l’església que resta tancada

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/lago-do-furnas-volta-sencera-77148436

Isla do Pico

L’illa de Pico és la segona illa més gran de les Açores, després de l’Illa de São Miguel. Es troba molt pròxima, només a 7 km, de l’Illa de Faial i a 15 km de l’illa de São Jorge. Hi destaca el seu pic, de 2.351 metres, que és el cim més alt de Portugal. L’illa és allargada i el seu atractiu més gran és el Volcà de Pico i la vista de balenes que ofereixen moltes empreses de LAJES DE PICO al Sud de la Illa

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montanha-do-pico-77415898


Senderisme
 (Rutes Senderisme a Portugal → Azores → Manhenha )

Manhenha – Farol Ponta da Ilha

Manhenha volta circular per descobrir zona rural del litoral de la Illa de Pico, on en el tram final es passa molt a prop del Far Reserva Natural i trams de costa que et captiven la mirada

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/manhenha-farol-ponta-da-ilha-77346573

2 pensaments sobre “ILLES AÇORES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s