MASSÍS DEL VERdon – ALPS MARÍTIMS

És una cadena muntanyosa dels ALPS FRANCESOS , amb el seu cim més alt Grand Veymont amb 2341 m . Terreny calcàri amb gorges , grans tallats , coves i una vegetació amb molts contrastos degut a l’afluència continental i mediterrànea que actualment està patint el canvi climàtic , amb sequeres i l’afluència d’espècies invasores com l’abella asiàtica o l’euruga del boix.

Veymont

le palud sur verdon

Bona ubicació per fer activitats de lleure amb bons allotjaments i càmpings sense necessitat de fer molts quilòmetres amb cotxe. Depenent de l’època que viatjem trobarem massificacions i degut això s’ha regulat els aparcaments sobretot les pernoctes . Hem de ser conscients de l’impacte que suposa per la regió i cada cop més s’està veient l’opció de viatjar amb bicicleta o agafar un autobús que fa la ruta dels miradors . També desde els miradors de la part dreta del riu Verdon , vam fer un bon Track a peu , que amb poc més d’una hora ens torna a l’aparcament de BELVÈDERE DU SAMSON:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/retour-voies-rive-droite-verdon-116112463

oficce du tourisme: https://www.verdontourisme.com/le-verdon/nos-villages/nos-6-destinations/la-palud-sur-verdon-au-coeur-des-gorges-du-verdon/s

escalada

La escalada al Verdon va començar a finals dels anys 1960 , on es van fer famoses per la seva gran qualitat de la seva roca i que molts itineraris es tenien que començar baixant en ràpel degut a les dificultats d’accés per la gorja. Als anys 1970 es van equipar moltes vies i la fama s’anava extenent entre el món dels escaladors/es i va ser cap a la decada dels 1980 amb els francesos Patrick Edlinger , Patrick Bérhault que van lliberar les rutes més difícils a part d’altres conegudes com Catherine Destivelle.

Actualment es segueixen obrint nous itineraris molt equipats , tot i que algunes vies ja estan força llimades encara conserven part de la essència que es van trobar els primers escaladors.

L’ESCALÈS – LA DEMANDE 6a 350M

Via clàssica de oberta per J.Coqueugniot, F.Guillot 1968 , 1989 que recorre una fissura en diagonal i va a buscar una xemeneia , que et fan escalar bastant. Escalada amb Xavi Zapater

escalès – ula 6b 280m

Via molt coneguda al Verdon oberta per B.Boucasse , M.Coquillat 1972 on val la pena anar per la gorja a peu desde SAMSON . Només trobarem 4 espits al 1er llarg i cordinos en algun pont de roca aïllat , nosaltres hem portat 2 jocs de friends fins C4 + tascons i 14 cintes llargues. Després dels 3 primers llargs sinuosos , ens plantem en una fissura vertical on caldrà superar passos atlètics a equipar. La via està equipada per rapelar i val molt la pena tot el seu trajecte d’aventura , escalada amb Xavi Zapater i Jordi Martí

gALETAS SUPÉRIEUR – o rémi facile là si haut 6b 140m

Via ràpida de placa , amb molt bona roca que et fa descobrir un racó ben curiós amb unes balmes troglodites del segle XIV , amb una baixada a peu amb unes vistes inmillorables de la regió. Escalada amb Jordi Martí i Xavi Zapater

LE GRAND EYCHARME – LES CAQUOUS 6C+ 200M

Via que comença amb un petit sostre en A0 , per continuar per un sistema de fissures amb parabolts on cada llarg et va sorprenent fent una via molt recomanable .Hem accedit a peu desde un aparcament passat 1,5km de La Maline ( 45′ ). Amb Xavi Zapater i Jordi Martí

rive gauche – paroi du duc – série limitée 7a 300m

Via imprescindible amb força ombra fins migdia i una aproximació ràpida a través de la tirolina que travessa el Riu Verdon. La via combina trams de placa , fissures , diedres amb unes formes geològiques molt curioses i un tram final d’escàndol. Hem baixat amb 5 ràpels fins al peu de via amb Xavi Zapater i Jordi Martí.

senderisme

Aquesta zona com es mereix , disposa d’una bona xarxa de senders senyalitzats tot i que cal vigilar els dies calurosos i recòrrer els trams més engorjats com el SENTIER MARTIEL

Sentier Martel Couloir Samson – La Maline

Enllaç Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sentier-martel-couloir-samson-la-maline-116566028

cicloturisme

Route des Cretes – Verdon

Ruta turística pels miradors de les Gorjes del Verdon , que si es fa en bicicleta doncs encara són més espectaculars. Amb trams de pujada que cal apretar les dents i la baixada per gaudir-la de valent.

Captura de pantalla 2022-10-17 a las 0.04.47

Ruta Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-bicicleta-de-carretera/route-des-cretes-verdon-115572312

bivi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s